Egyik szép növényemet, egy Crassula ovata Finger Jade-et szeretnék bemutatni a mai bejegyzésben. Nem vagyok benne biztos, hogy jól tudom-e a nevét, de a legtöbb helyen így hivatkoztak rá. Ha tévednék, akkor jelezzétek és javítom.

A Finger Jade szintén a crassula-félék közé tartozik, a leglényegesebb eltérés azonban a levelek formájában van. Látszik, hogy a levelek a hagyományostól eltérő, csőszerű alakot vesznek fel, ujjakra hasonlító formájuk lesz (innen is a név: finger). Sok napsütés hatására a levelek hegyén vörösesbordó felület alakul ki, ami még szebbét teszi a növényt. Tartására az vonatkozik, mint a többi crassuláéra, azaz óvatos öntözés, laza föld, sok napsütés, néha tápoldat. Szépek voltak ma a fények az erkélyen, ezért csináltam róla egy pár képet:

Ezeket pedig még a múlt héten lőttem:

A bejegyzés trackback címe:

https://pozsgas.blog.hu/api/trackback/id/tr692350755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ll 2015.03.11. 09:29:11

Ez nem Shrek fül néven fut mifelénk?
süti beállítások módosítása