Helyhiány

2010.09.19. 16:05

Ahogyan korábban írtam, nincs túl sok helyem a növények tárolására, ezért néha elajándékozok egy-egy darabot. A gyűjteményem alapvetően egy nagy crassula ovata leszármazottaival indult (erről majd részletesen, képekkel később). Rengeteget szaporítottam annak idején, mivel az az elvem, hogy letört növénydarabot nem dobok ki. Ennek eredményeként elég sok, viszonylag nagy, egyforma típusú növényem lett az elmúlt néhány évben. Mivel van a környezetemben egy-két ismerős/barát/rokon, aki hozzám hasonlóan érdeklődik a pozsgás növények iránt, az ilyen többlet növényeket nekik passzolom át alkalmanként. Ma is ez történt. A feleségem nagymamájáékhoz jöttünk el látogatóba és itt lakik a feleségem unokatestvére is, akinek szintén sok kaktusza/pozsgása van. Már régóta ígérem neki, hogy kap tőlem crassula-t, ma végre meg is kapta. Egy négy növényből álló csapatot hoztam neki. 3 évig egy cserépben nőttek, de most szétszedtük őket 4 külön cserépbe.

A cserepek alján látható egy-egy letört levél a szállítás következménye... Az ilyen letört leveleket, hajtásokat mindig eldugom egy nagyobb növény mellé, hogy kihajtsanak, most is ezért tettük őket a cserepek aljára. A levélről, hajtásról történő szaporításról később egy teljes bejegyzésben írok majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://pozsgas.blog.hu/api/trackback/id/tr652307809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása